Bonu Nedir

Bonu Nedir

Bonu Nedir?

Menkul kıymet niteliğinde olan nakit yerine kullanılarak ödeme kolaylığı sağlayan kişinin emrine yazılı kombio senetleri sermaye piyasaları aracılığı kapsamında finansman sağlamak için ihraç edilip sabit getirili menkul kıymetlere verilen isimdir. Ayrıca yatırımcıların kurumsal yerlerden değişken ya da sabit faiz oranları ile belirlenen süre içerisinde kredi aldığını belirten bir belge özelliği taşımaktadır. Bonolar kıymetli bir evrak olarak görülmektedir.

Bonoyu düzenleyen muhatap bononun üzerinde yazılı olan ücreti bunun lehtarına veya emrettiği kişiye üzerinde tarih bulunuyorsa tarihinde yoksa ödeme taahhütlü gününde yazılı olarak düzenlenir ve tahsil edilerek devredilir. Bonolar borsalar üzerinde işlem görmektedir. Sitemiz üzerinden takip edip universalglobalfx.click merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz. Ayrıca bonolar risksiz veya düşük riskli olarak sabit getiri sağlar.

Yatırım Fonları

Yatırım fonları yatırımcılardan topladıkları tutarlar karşılığında tahvil, bono, özel sektör borçlanma araçları, ters repo senedi gibi sermaye piyasası araçlarından altın veya diğer kıymetli madenlerden oluşan portföyleri yönetebilmektir. Yatırımcılar son sahibinin portföyünün bir bölümünü ifade eden payı satın alarak katılım sağlarlar.

Fon Yatırımlarında Kazanç Sağlama

Fon sahibi olan kişi menkul kıymetlerden kar payı veya faiz olarak bir gelir elde etmiş olur. Sahip olduğu menkul kıymetlerin fiyatının artması menkul kıymetin elden çıkarması kazanç sağlayabileceği diğer durumdur. Eğer yatırımcı fiyatı yükselen menkul kıymeti satmıyor ve elinde tutuyorsa bu belgenin fiyatı artar. Bu belgelerin fon toplam değeri yatırımın yüksek değerli olduğunu göstermektedir. Bu katılma belgelerinin satılması halinde ise o ana kadarki artış veya azalış payı üzerinden işlem sağlar.

Fon türleri karşımıza tahvil ve bono fonu, pay senedi fonu, sektör fonu, iştirak fonu olarak çıkmaktadır. Bunlar içerisinde Grup Fonu bulunmaktadır. Grup fonu ise karşımıza serbest yatırım fonu, yabancı menkul kıymetler fonu, garantili fon, altın fonu, kıymetli madenler fonu, karma fon, özel fon, endeks fon, fon sepeti olarak çıkmaktadır. Yatırım fonları vatandaştan toplanan paralar karşılığında hisse senedi kira sertifikaları, özel sektör borçlanma araçları, tahvil, bono, ters repo gibi sermaye piyasası araçlarından ve altın ile kıymetli madenlerinden oluşan bir yönetimdir.

Ekonomi